Moral bozukluğunun, sinirli hallerin, yorgunluğun, uykusuzluğun veya tersi çok fazla uyumanın ve kendini iyi hissetmemenin nedenleri enerji eksikliğidir. Bu durum da bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve depresyona yol açmaktadır. Bu enerji eksiğini şu şekilde telafi edebiliriz:

Genetik olarak insan organizması dış ortamın belirli bir ısısında normal olarak fonksiyonlarını sürdürmek üzere programlanmıştır. Eğer ısı herhangi bir nedenlerden dolayı bu sınırların dışına çıkar ise soğuğa veya sıcağa hangi yöne doğru olduğuna bakılmaksızın, insan vücudu normal durumda kalabilmek için kendini yeniden organize etmektedir.

Bunun için kendisine plan dışı enerji kaynakları gerekmektedir, bu durum da vücudu depresyona sokabilir. Depresyon sezonluk olabilir ve depresyona her bir kişi, hatta en antrenmanlı organizma bile girebilir. Demek ki insan ek enerji kaynakları bulmalı veya enerji kaynaklarında tasarruf yapmayı öğrenmelidir.

Enerjinizi boş yere harcamamanız için ufak tefek şeylere kızmamak ve sinirlenmemek gerekir çünkü her bir sinir dalgası dışarıya enerji atışından başka bir şey değildir. Bunun yanı sıra bazen çok fazla bilgi  alımından bile kendinizi dinlendirmelisiniz. Yani sadece gevşeyerek sessiz bir yerde dinlenmelisiniz. Ve sonunda menfi hislere kapılmamak için gayret göstermelisiniz, hüznü, can sıkıntısını, bezginliği ve sinirlilik halinizi kendinizden uzak tutmayı öğrenmelisiniz.

Kış ve ilkbahar vitamin eksikliği, sezonluk depresyonlar, tüm organ ve sistemleri bir bütün olarak birleştiren ve geniş ve gelişmiş bir ağ oluşturan vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar. Bağışıklık sistemi insana neye izin vereceğini hastalığa veya sağlığa karar vermesi nedeniyle, kendisi sizin organizmanızdan sorumlu olur.

Sizin bağışıklık sisteminizi normda tutabilecek, aynı zamanda organizmanızı soğuk algınlıklarından, yorgunluktan, uykusuzluktan ve moral bozukluğundan koruyacak dolambaçlı olmayan kurallara uymaya çalışınız.

  1. Beslenme porsiyonunuzu belirlerken ilk önce A,E,C vitaminleri içeren ürünlere dikkat ediniz. Aç karınla meyve suları (meyve veya sebze suları) içiniz.
  2. Yavaş yiyin, gıda maddelerini iyice çiğneyin.
  3. Temiz havada yapılan günlük gezintiler ve sporun metabolizmayı aktif hale getirdiğini ve nefes almayı kolaylaştırdığını unutmayınız.
  4. Düzenli olarak bağışıklık sisteminizi dinlendiriniz. Hem bedenen hem de ruhen gevşeyiniz, dıştan gelebilecek ve sinirli haller yaratabilecek durumlardan düzenli olarak uzak kalmayı öğreniniz.
  5. Sırayla soğuk ve sıcak duş alınız, aynı zamanda saunayı da ziyaret ediniz.
  6. Kendi psikolojik sağlığınıza dikkat ediniz.
  7. Grip salgını olduğu dönemlerde ile alkollü içecekleri, kahveyi ve sigaraları azaltınız.

Yeterli derecede uyumaya gayret gösteriniz çünkü bağışıklık sisteminin yenilenmesinden sorumlu olan hormonlara derin uykuda yeni besleyici enerji sağlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir