Kabızlık birçok hastalığın sonucudur. Peki hiç sebebini merak ettiniz mi?

Kabızlığın sebebi hatalı beslenme alışkanlığıdır. Eğer beslenme alışkanlığımızı düzeltirsek bağırsaklarımız normal hareket etmeye başlar. Ancak bu bu zaman ister. Çünkü bağırsak kasları, köreldiği ve çok zayıf hale geldiği için normal çalışma alışkanlığından uzak kalmıştır.

Bağırsak kaslarının iyi çalışmadığı durumlarda bir lavman veya müshil kullanılabilir. Lavman için genelde 1 bardak su ve 1 limon suyu yeterlidir. Kabızlık çeken kişi müshil kullanmayı tercih ediyorsa yavaş yavaş onu kullanmayı azaltmalıdır; ta ki ona ihtiyaç tamamen kayboluncaya kadar.

Vücudu bükme ve doğrultma şeklinde yapılan sabah jimnastiği bağırsak kaslarının güçlenmesi için çok yararlıdır. Jimnastik sonrasında kan dolaşımını hızlandırmak için bedeni sert bir havlu ile ovalamak gerekir. Kahvaltıda taze sulu meyve tercih edilmeli. Eğer kabızlık çok güçlüyse büyük boy bir fincan elma ve taze lahana suyu içilmelidir.

Yukarıda verilen mönü dışında hiçbir şey yenmemelidir. Ancak öğle yemeği 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi veya irmik, 2 rendelenmiş elma, 1 yemek kaşığı ezilmiş ceviz ve yarım limon suyundan oluşmalıdır.

Akşam yemeğinde ise birkaç tane haşlanmış sebze, yeşil yapraklı salatalar, lor peyniri veya ona benzer gıda, balık, yumurta ve ceviz tüketilmelidir. Ve alınan gıdaların ağızda çok iyi çiğnenmesi gerekmektedir. Pancar ve ıspanak suyu da çok iyi müshil görevi yapmaktadır. Bunları havuç ve kereviz suyu ile birlikte gün boyu tüketebilirsiniz.

Bazen kabızlığın giderilmesi için bir tane kereviz suyu bile yeterlidir.

Gece yatmadan önce 1 bardak kefiri 1 çay kaşığı sıvı yağla içmek çok yararlıdır. Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı bal, 1 bardak soğuk suda karıştırarak küçük yudumlarla içilmelidir. (kolit veya kolesistit yoksa)

NOT: Önerilen bitkisel ilaçları kullanmadan önce ilgili (bitkisel tedavi ve biyoenerji) uzmanına danışmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.