Dik oturmamak, omuzları öne doğru eğerek çalışmak ve çalışma mekânında bulunan klimalar, ağrıların başlıca sebepleridir. 

Dağıstanlı Biyoenerji, Manuel Terapi ve Bitkisel Tedavi Uzmanı Ayşet Şarifova, omurga dik durursa vücuttaki diğer organların da rahat çalışacağını soyluyor. Dr. Şarifova, vücuda hareket kazandırmak için mümkün olduğunca ise ara verip bazı bel, kol ve bacak hareketleri yapılmasını, asansör yerine merdiven kullanılmasını ve is haricinde hızlı yürüyüşler yapılmasını öneriyor. Biyoenerji, masaj, boyun fıtığı, kireçlenme, bel ağrıları, kemik rahatsızlıkları konularında uzman olan aslen Dağıstanlı Şarifova, Türkiye`de hastanelerin bu kadar dolu olmasına şaşırdığını belirtiyor. İnsanların sağlıklı iken bunu korumaya dikkat etmediklerini, çoğu davranışları ile hastalığa davetiye çıkardıklarını ifada eden Şarifova, Oturarak çalışan çoğu kişide omurga, eğik duruyor. Hareket de çok az olunca kaslar tembelleşiyor. Kireçlenme oluşuyor. Doktora gitmeden önce insanin önce kendini bilmesi, sağlığını koruması gerekir. Herkes kendisinin doktoru olmalı diyor. 

Türk insaninin yeme alışkanlıklarının da Bati tarzına benzediğini ve bu beslenmenin sağlıksız olduğunu düşünen Şarifova`ya göre, günde 6 öğün azar azar yemek en doğrusu. Aksam 19:00`dan sonra ağır yemek ise çok tehlikeli. Aksam yemeği mümkün olduğunca hafif, sebze ağırlıklı ve tek çeşit bir öğün olmalı. Yemeklerde margarin kullanılması ve sık sık kızartılarak hazırlanmış gıdaların tüketilmesi de vücuda zarar veriyor. Sağlıklı pişirilen kırmızı etin bir zararı olmadığını vurgulayan Ayşe Şarifova su bilgileri veriyor: `kırmızı eti hiç yememek doğru değil. Çünkü beyaz et veya balık, kırmızı etin gıda değerini karşılamaz. Sağlıklı beslenmek için kırmızı et de yenmeli; ama yağlı pişirilirse sindirimi zor olur elbette. Kırmızı eti, haşlama yöntemi ile pişirmek en iyisidir. Eklemlerde ve omurgada kireçlenme oluşmasına karsı en etkili gıda paçadır. Çünkü kemik yağı, insan vücuduna iyi gelir, eklemleri güçlendirir. Önüne gelen her şeyi hiç ayırmadan yiyen kişinin sağlığının bozulması normaldir. Diyetine dikkat eden sağlıklı olur. Dengesiz ve düzensiz yiyen, kızartma, gazlı içecekler gibi sağlığa uygun olmayan gıdaları çokça tüketen kişilerin önce mide ve bağırsakları bozulur. Tedavi için verilen ilaçların yan etkileri yüzünden vücut giderek dengesini kaybeder. En doğru olan ise, sağlığını bastan korumak ve doğal, hormonsuz ve mevsiminde yetişen gıdalarla beslenmektir.