Kainat eczanesinde her türlü hastalığın doğal ilacı mevcuttur. Hastalıkların tedavisinde bitkisel ilaçlar ve meyveler kullanılabilir. Tabi ki hangi bitkinin hangi hastalığın iyileşmesine yardımcı olduğunu bilmek gerekir. Doğal olarak kış aylarında kış meyve ve sebzeleri, yaz aylarında ise yaz meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz.

Bitkisel çay hazırlama kolay ve herkesin bütçesine uygundur. Pahalı yabancı ilaçlardan çok daha ucuzdur. Bununla birlikte kimyevi ilaçlar gibi vücudumuza zarar vermiyor, alerji yapmıyor. Fakat demleme ve hazırlanma kurallarına uymamız gerekiyor.

1. Otları sadece emaye ve ya porselen demlikte demlememiz gerekiyor

2. Sıcak iken süzmemiz gerekiyor.

3. Otlarla tedavi zamanı alkol, yağlı yiyecek, baharattan uzak durmamız gerekiyor.

4. Tedavi süresinde fazla ara vermemiz gerekiyor, yoksa tedaviye yeniden başlamamız gerekir.

5. Unutmayın Otlar 10 günden sonra etkisini göstermeye başlar.

Bu iyileşmemiz için vitaminlerin standart sürecidir.

Sinüzit için demlenmiş efkalipt:

Demlenmiş efkalipt burundan ağza gelene kadar çekilir. Ağız yoluyla dışarı atılır. Ayrıca burundan da atılır. Burnun bir sağ, bir de sol deliğinden çeklimek suretiyle bu yöntem uygulanır. Bu arada demlenmiş efkalipt’in ılık olması gerekmektedir. İlk alım işlemi sabah yapılır ve soğuk havalarda burun temizlenmeden dışarı çıkılmaz..

Ölçek olarak bir su bardağı kullanılmalı ve günde dört defa yapılmalıdır. Bu tedavi 7 ila 14 gün arasında uygulanır. bu sürede sinüzit hastalığından tamamen kurtulunur.

Diz ağrısı tedavi yöntemi:

Gerekli malzeme: 200 gr. tuz, 100 gr hardal, 100 gr votka… Bunlar karıştırılır tedavi ilacı oluşur. Gece yatmadan önce dize sarlır. İki saat bekledikten sonra açılır.

Bilgisayar karşısında yorulan dizler için suyun içine gümüş elementi atılır akşamdan sabaha kadar beklenir… Sabah buzluğa konur. gümüş suyu donduktan sonra kağıt bir peçeteye konarak dizlerin üzerine konur ve elle ovalanır. Böylece diz ağrısı diner.

Göz rahatsızlığına faydalı özel salata:

Gerekli malzemeler: Kök maydanoz (1 yemek kaşığı) rendelenir. Maydanozun otundan da az miktarda karıştılır. Bir limon kabuğu ile birlikte ince ince rendelenir. İçine bir yemek kaşığı kaymak atılır.

Bu malzemeden yapılan salata yemekten önce bir tatlı kaşığı ölçeğinde yenir.

Zayıflamak için salata:

Gereli malzemeler: Bir miktar kıvırcık, maydanoz, dereotu, ceviz (4 adet), bir adet salatalık ve tuzsuz peynir…

Bu malzemeler karşıtırılarak sabah ve akşam yenmelidir. İstenirse bu malzemelere bir tatlı kaşığı da zeytinyağı ilave edilebilir.

Yüksek tansiyon için tedavi yöntemi:

Gerekli malzemeler: Çam agacından kolye yapılır. Buna bitkisel kolye denir. Boyna asılır. Bu kolye insanı yüksek tansiyon rahatsılzığından korur.

Kolesterol Tedavisi:

Gerekli malzemeler: 1 adet soğan (kabuğuyla birlikte), 1 yemek kaşığı çam, Soğan doğranıp çamla karıştırılır. Bir bardak kaynar suya atılır ve demlenir. Günde üç kere yarım bardak ölçeğinde ılık halde içilir. Sabah, öğle ve akşam içildikten sonra ayaklar sıcak suyun içine konur ve 15 dakika beklenir. Ayrıca bir limon kesilerek sağ ve sol şakağa konur. Birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.