Sebepleri: Bel ve boyun ağrılarına çoğunlukla ağır kaldırmak, uzun süre oturmak, hareketsizlik, cereyanda kalmak, ve üşütmenin yanı sıra sinir ve streste etkili olur. Hareketsiz ve sürekli baskı altında kalan omurga diskleri iç içe geçer ve bu bölgede bulunan damarları zedeler. Kas ağrılarına sebep olur. Masa başı işi yapanlar, sürekli araç kullanan şoförler ve ağır yük kaldıranların bu tür hastalıklara yakalanma riski fazladır.

Belirtileri: Belden ayaklara doğru ağrılar, bel omurgasının hareket kabiliyetinin azalması, topuklarda ağrılar, halsizlik ve benzer belirtilerle ortaya çıkar. Ayrıca bel fıtığı sinir sistemini zayıflattığı için vücut diğer hastalıklara karşı da dirençsiz hale gelir. Bel fıtığı kalp rahatsızlığı ve kanserden sonra üçüncü önemli hastalık olarak kabul edilir. Çünkü vücudumuzun bütün hareket mekanizması olan omurga işlevini tam olarak yerine getirememektedir.

Nasıl Tedavi Edilir: Bel ağrıları olan hastalar öncelikle yatak tercihlerini sert ve düzgün bir yataktan yana kullanmalıdırlar. Hastalarımıza üç aşamadan oluşan ve hastanın rahatsızlığının boyutuna göre değişen bir tedavi yöntemi uygulamaktayız.

İlk aşamada, biyoenerji ile tedavi ve özel hazırlanmış bitkisel ve tamamen doğal ilaçlarla tedavi süreci başlar. Bu tedavi ara verilmeksizin hastanın durumuna göre 12-16 günlük seanslarla devam eder.

Tedavisine başlanan hasta, ellerini yüksek bir yerden tutarak barfiks pozisyonunda ayaklarını yerden kesmeden her sabah bir dakika kalmak suretiyle omurgasının rahatlamasına yardımcı olacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.