Gözlerden teşhis çağlardan beri kullanılan ve en hızlı hastalık teşhis etme yöntemidir. Bu yöntemle İnsan organizmasının genel sağlık değerlendirmesini, tüm organların patalojik incelemesini, hatta insanların genetik yatkınlıklarını tespit etmek mümkündür.

Gözlerden hastalık teşhisinin diğer muayene yöntemlerinden ne farkı vardır?

Ağrısız ve zararsız olmasının yanı sıra hiçbir yan etkisinin bulunmaması ve muayeneden hemen sonra gereken teşhisin konması mümkündür.

Geleneksel yöntemlerden daha kısa sürede teşhis konulması zaman kazanmanın önemli olduğu durumlarda büyük yarar sağlar.

Bu yöntem sayesinde tüm organların çalışma düzenleri ve performansları algılanarak, organizmadaki tüm değişikler kontrol edilebilir.

Bu şekilde tespit edilen bir hastalığa aslında hangi organdaki rahatsızlığın sebep olduğunu anlamak mümkündür ve hastalığın zararlı toksinlerdenmi, yoksa sinersel bozukluk sebebiyle mi oluştuğu anlaşılarak bu doğrultuda tedavi yöntemleri uygulanabilir.

İris (gözbebeği) vücudumuzdaki her organ ile bağlantılar içerir. Uzman doktorlar tarafından bakıldığında meydana gelebilecek hastalıklar önceden tespit edilebilir. Erken teşhis ve hastalık başlamadan önlem almak, hastalık sonrası tedaviden daha önemlidir.